ΝΕΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ IEVA

ΝΕΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ IEVA

To 80% των ατμιστών διέκοψαν εντελώς το κάπνισμα.
Περισσότεροι από το 80% των καπνιστών που μετέβησαν στο άτμισμα, έχουν διακόψει εντελώς το κάπνισμα. Περίπου 65% των Ευρωπαίων ατμιστών χρησιμοποιούν υγρά αναπλήρωσης που είναι φρουτένιες ή γλυκές γεύσεις. Αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα συμπεράσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας που διεξήχθη από την Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ατμιστική Συμμαχία (IEVA- Independent European Vape Alliance). Περισσότεροι από 3.300 ατμιστές συμμετείχαν σε αυτή.
Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2020 – H Πανευρωπαϊκή Έρευνα έδειξε ότι το άτμισμα είναι μια ευρύτατα χρησιμοποιούμενη μέθοδος στην Ευρώπη για τη διακοπή της καπνιστικής συνήθειας. To 81% των ατμιστών, σταμάτησαν εντελώς το κάπνισμα.
Και ένα 12% ακόμα, έχει μειώσει δραματικά το κάπνισμα, με τη βοήθεια του ατμίσματος.
Το 86% των συμμετεχόντων παραδέχονται ότι το άτμισμα είναι αρκετά λιγότερο επιβλαβές για αυτούς, σε σύγκριση με το παραδοσιακό κάπνισμα. Μόνο 2% εξ αυτών πιστεύουν ότι είναι εξίσου ή περισσότερο βλαβερό από ότι το παραδοσιακό κάπνισμα. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας στη Μεγάλη Βρετανία υπολογίζει ότι το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% λιγότερο επιβλαβές σε σύγκριση με το παραδοσιακό κάπνισμα.
Σημαντικότητα των αρωμάτων.
Η ποικιλία αρωμάτων στα υγρά αναπλήρωσης είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για τους ατμιστές στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το 40% εξ αυτών ατμίζει φρουτένιες γεύσεις και το 25% προτιμά γεύσεις γλυκών. Ένα 35% επίσης είναι εκείνοι που προτιμούν τις λεγόμενες «καπνικές» γεύσεις. Η IEVA ρώτησε τους συμμετέχοντες πώς θα αντιδρούσαν αν όλα τα αρώματα, εκτός των «καπνικών» γεύσεων, απαγορευτούν. Αποτέλεσμα; Μόνο 20% των ατμιστών θα ξεκινούσαν να ατμίζουν «καπνικές» γεύσεις.
Ο αρνητικός αντίκτυπος μιας απαγόρευσης των αρωμάτων; To 31% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα αγόραζαν αρώματα από τη μαύρη αγορά (εξαιτίας της απαγόρευσης). Άλλο ένα 9% δήλωσε ότι θα ξανάρχιζε το κάπνισμα ξανά.
Ντάστιν Ντάλμαν, Πρόεδρος της IEVA: «Η έρευνά μας επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που αποδείκνυαν ότι η ποικιλία αρωμάτων είναι θεμελιώδης προδιαγραφή για τους ενήλικους καπνιστές. Μια απαγόρευση στα αρώματα θα οδηγούσε πολλούς ατμιστές, είτε να αγοράσουν αγνώστου προελεύσεως προϊόντα από τη μαύρη αγορά είτε να ξαναρχίσουν το κάπνισμα. Και αυτό θα ενείχε κινδύνους για την εξαιρετική ευκαιρία προς τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα με τη βοήθεια του ατμίσματος.
Σχετικά με την IEVA
Η Ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Ατμιστική Συμμαχία (IEVA- Independent European Vape Alliance) είναι η μόνη πανευρωπαϊκή ομοσπονδία με σκοπό, τη συσπείρωση των Εθνικών Συνδέσμων, επιχειρήσεων, κατασκευαστών και διανομέων στον ατμιστικό κλάδο και την προώθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της υπεύθυνης εκπροσώπησής τους.
Η συστατική αρχή της IEVA είναι να συνεισφέρει στη Μείωση της Βλάβης από το Κάπνισμα και στη Δημόσια Υγεία. Το άτμισμα διαθέτει ένα αξιοσημείωτο θετικό αντίκτυπο και θα πρέπει να αναγνωριστεί ως ένα εργαλείο Μείωσης της Βλάβης, αφού το άτμισμα ΔΕΝ είναι κάπνισμα.
Πηγές
[1] „Evidence review of e-cigarettes and heated tobacco products“, Public Health England, 2018 [2] „Role of sweet and other flavours in liking and disliking of electronic cigarettes“, Seattle, 2016
[3] „Reasons for using flavored liquids among electronic cigarette users: A concept mapping study“, Virginia, 2016
[4] „Electronic cigarette liquid and device parameters and aerosol characteristics: A survey of regular users“, Lexington, 2018
Τηλέφωνο: 2108216333
Email: info@seepa.gr
Product added to wishlist